پرش لینک ها
شتابدهنده ها چگونه کار می‌کنند؟

شتابدهنده ها چگونه کار می‌کنند؟

شتابدهنده استارتاپ چیست؟ واقعا چگونه کار می کنند؟ آیا این مسیر هوشمندانه ای برای استارتاپ شماست؟

در چند سال گذشته سر و صدای زیادی در مورد شتابدهنده های استارتاپی وجود داشته است. شتابدهنده ها توجه زیادی را به خود جلب کرده‌اند و اغلب از آن‌ها به عنوان مسیری برای به‌دست آوردن بودجه یاد می‌شود. اما شتابدهنده ها واقعا چگونه کار می کنند؟

شتابدهنده چیست؟

شتابدهنده‌ ها سازمان‌هایی هستند که با هدف حمایت مالی و معنوی از استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا تشکیل شدند. حمایت‌های معنوی شتابدهنده‌ها شامل ارائه خدمات منتورینگ، ایجاد فضای کاری، مشاوره، ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری بزرگتر و غیره می‌باشد. به طور کلی یک شتابدهنده موظف است استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای منتخب خود را در زمینه‌های مورد نیاز آن‌ها به مدت 6 تا 12 ماه، حمایت کنند.

شتابدهنده‌ ها یا مراکز رشد؟

مراکز رشد، شتابدهنده ها و سایر مدل‌های هیبریدی مشابه، اغلب در کنار هم قرار می‌گیرند. با این حال، آن‌ها می‌توانند در اجرا کاملاً متفاوت باشند. اولین شتاب دهنده قابل توجه استارتاپی که احتمالاً نام آن را شنیده اید Y Combinator است که توسط پل گراهام در سال 2005 راه اندازی شد.

با توجه به اطلاعات دریافتی از Hackernoon و داده‌های انجمن بین‌المللی نوآوری کسب‌و‌کار، در حال حاضر حدود 7000 مرکز رشد و شتابدهنده کسب‌و‌کار وجود دارد. بیش از 90 درصد آن‌ها غیرانتفاعی هستند و بر برنامه های انکوباتور برای توسعه اقتصادی جامعه متمرکز هستند.

فرآیند عضو شدن در یک شتابدهنده

1) درخواست دهید و پذیرفته شوید

وارد شدن به شتابدهنده های شناخته شده امری بسیار دشوار است. پس از درخواست، معمولاً تنها 1٪ تا 3٪ استارتاپ ها پذیرفته می شوند. در طی این فرآیند می‌توانید با اپراتور بیشتر تعامل داشته باشید و در مورد آنها و جزئیات کارشان بیشتر بدانید. شما تا زمانی قرارداد امضا نکنید هیچ تعهدی برای پذیرش و پیوستن به برنامه شتابدهی ندارید. بنیان‌گذاران برخی از استارت‌آپ‌ها، حتی پس از پذیرفته شدن، کنار کشیده‌اند.

2) تامین مالی

یکی از دلایل اصلی که کارآفرینان و تیم‌های موسس مسیر شتابدهنده را انتخاب می‌کنند، حمایت مالی است. شتابدهنده ها معمولاً در ازای سهام شرکت، سرمایه اولیه را ارائه می دهند. این سرمایه ممکن است از 500 میلیون تومان تا بیش از 5 میلیارد تومان متغیر باشد. اگرچه برخی از شتابدهنده ها اخیراً از میزان بودجه ای که تعیین کرده‌اند عقب نشینی کرده و بر این باور هستند که بودجه بیش از حد مانع موفقیت استارتاپ‌ها است.

3) تمرکز

یکی از مزایای بزرگ این سیستم تمرکز اجباری بر فعالیت کارآفرینان است. پروسه شتابدهی معمولاً مدت این یک زمانی فشرده بین 3 تا 6 ماه است، که استارتاپ‌ها مجبور هستند واقعاً تمرکز و پیشرفت کنند.

4) یادگیری

یادگیری بخش بزرگی از این پروسه شتابدهی است. شتابدهنده‌ها در کنار سایر خدماتی که ارائه می‌دهند، آموزش‌هایی نیز در قالب منتورینگ، کوچینگ و مشاوره ارائه می‌دهند. آموزش‌پذیر بودن یکی از خصوصیات بنیان‌گذاران کسب‌وکار می‌باشد.

5) شبکه

در طول دوره شتابدهی، کارآفرینان فرصت‌های زیادی برای ایجاد شبکه با همتایان خود، سایر ارائه دهندگان پشتیبانی صنعت و سرمایه گذاران بالقوه خواهند داشت.

این ارتباطات می‌تواند ارزشمند باشد، به‌ویژه در آینده و برای جمع‌آوری کمک‌های مالی.

برترین شتابدهنده‌های جهان:

با گسترش اکوسیستم استارتاپی، شتابدهنده‌های بسیاری برای حمایت از کسب‌وکارهای نوپا در سراسر جهان بوجود آمدند، درادامه به بررسی برخس از این شتابدهنده‌ها می‌پردازیم:

1. Y Combinator: یکی از معروف‌ترین برنامه‌های شتاب‌دهنده استارت‌آپ، Y Combinator است که دارای فهرستی طویل از داستان‌ استارتاپ‌های موفق است که با حمایت‌های این شتابدهنده رشد کرده‌اند، به عنوان مثال Airbnb، DoorDash، و Coinbase برخی از این استارتاپ‌ها می‌باشند.

2. Techstars: شتابدهنده teachers نیز یکی از اولین شتابدهنده‌های بوجود آمده است، استارتاپ‌هایی که به دنبال حمایت‌هایی فراتر از حمایت مالی هستند می‌توانند به این شتابدهنده مراجعه کنند. این شتابدهنده بیش از 130 استارتاپ موفق در رزومه خود ثبت کرده است.

3. 500 Global: این شتابدهنده تا کنون خدمات شتابدهی خود را در 60 کشور جهان به استارتاپ‌ها ارائه کرده است. شتابدهنده 500 Global پلن‌ها و فرصت‌های مالی مختلفی را برای ارائه استارتاپ‌هایی با اندازه‌های مختلف دارد. این شتابدهنده نیز تا کنون بیش از 350 استارتاپ موفق در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

4. Plug and Play Tech Center: این شرکت برای حمایت از کسب‌وکارهایی در حوزه تکنولوژی بوجود آمد. استارتاپ‌هایی که در این شتابدهنده پذیرفته می‌شوند می‌توانند منتظر یک برنامه 12 هفته‌ای باشند که هدف آن تحریک نوآوری و اتصال استارت‌آپ‌های فناوری هیجان‌انگیز با شرکت‌های دارای blue chip باشند.

 

شتابدهنده فراز:

شتابدهنده فراز ونچرز با اتکا بر تجربه 7 ساله سرمایه‌گذاران و تیم تخصصی خود در حوزه توسعه فناوری، تجاری‌سازی و کارآفرینی و با هدف حمایت از استارتاپ‌ها و جوانان با انگیزه، تسهیل فضای تولید و پاسخ به نیازهای صنایع کشور، در سال 1401 تاسیس و موفق به اخذ مجوز شتابدهی و گواهی دانش‌بنیان از معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری شده است. فرازونچرز به دنبال پر کردن شکاف تجاری‌سازی برای استارتاپ‌ها از مرحله محصول اولیه یا نمونه ا ولیه تا مرحله نمونه نیمه‌صنعتی یا راه‌اندازی خط تولید نیمه‌صنعتی است. این مسیر از سطح آمادگی فناورری 5 و 6 آغاز و تا سطح 7 و 8 ادامه دارد.

حوزه فعالیت فرازونچرز:

محصولاتی مورد حمایت شتابدهنده قرار می‌گیرند که در توسعه آن از فناوری نانو استفاده شده باشد. حوزه فعالیت شتابدهنده فراز شامل موارد زیر است:

شتابدهنده فراز را در شبکه اجتماعی لینکدین نیز دنبال کنید.

پیام بگذارید